Zoektocht naar mogelijke verdachte na woningbrand in Gieten

Woningbrand Gieten
Het huis raakte aan de voorkant beschadigd door de brand © Persbureau Meter
Een huis aan de Dambeern in Gieten raakte afgelopen nacht beschadigd door brand. Het vuur werd even voor drieën ontdekt aan de buitenkant van het huis.
De vlammen sloegen deels naar binnen en richtten daardoor de nodige schade aan. De bewoners konden zelf uit het huis komen en raakten niet gewond. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Vermoeden van brandstichting

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar de politie laat weten dat er een sterk vermoeden is dat hier sprake is van brandstichting. "De collega's hebben vannacht nog gezocht naar een mogelijke verdachte, maar hebben niemand aangetroffen. Vandaag wordt het onderzoek verder opgepakt", zo meldt politiewoordvoerder Sascha Suselbeek.
De politie doet vandaag onder meer buurtonderzoek en er wordt gezocht naar camerabeelden uit de omgeving. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie.
De voorgevel van een huis in Gieten raakte beschadigd door brand

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.