Hoogeveense organist in hart en nieren krijgt koninklijke onderscheiding

ANP
De organist uit Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau © ANP/Mauritius Images GmbH/Udo Bernhart
Vorig jaar kreeg Karel van den Berg uit Hoogeveen voor zijn inzet als organist al een erepenning. Vandaag mag hij daar een koninklijke onderscheiding aan toevoegen. De 77-jarige organist van de Goede Herderkerk in Hoogeveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen woonde vanochtend de kerkdienst bij en na afloop verraste hij Karel van den Berg met de onderscheiding.
Tijdens de kerkdienst werd al aandacht besteed aan de Hoogevener, omdat hij op 15 september 1983 begon als organist bij de Goede Herderkerk en hij dus komende week zijn 40-jarig jubileum mag vieren. Naast organist vervult hij ook nog allerlei vrijwilligersfuncties binnen de kerk, zoals het onderhoud van het orgel en het schoonhouden van het kerkgebouw.

65 jaar lang organist

Op 10-jarige leeftijd begon Van de Berg met orgelspelen. In zijn toenmalige woonplaats Nieuwkoop heeft hij 15 jaar gespeeld. Na zijn verhuizing naar Hoogeveen was hij 10 jaar betrokken als organist bij de Ichtuskerk in Hoogeveen, waarna hij organist is geworden bij de Goede Herderkerk. Van de Protestantse Kerk in Nederland krijg hij eind vorig jaar een oorkonde met erepenning vanwege zijn 65-jarig jubileum als organist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl