Grote leegloop DOS'46: aanvoerder Jelmer Jonker naar PKC

KORFBAL - Aanvoerder Jelmer Jonker (26) vertrekt na elf jaar bij DOS'46 uit Nijeveen. Volgend seizoen speelt hij voor PKC uit Papendrecht. Nadat trainer Pascal Zegwaard, eind februari werd ontslagen, is Jonker de vijfde speler die vertrekt.

Na Nienke Hintzbergen (ook PKC), Harjan Visscher en Marieke Klaver (beiden Fortuna Delft) en de gestopte Geertje Hoekstra duurt de leegloop voort bij de club uit Nijeveen.

Jonker koestert de mooie momenten die hij in Nijeveen beleefde. "Het absolute hoogtepunt als speler was voor mij de promotie naar de Korfbal League. Ook op de gewonnen veldtitel ben ik trots en aan het oplopen voor de supporters, die ons altijd hebben gesteund, bewaar ik mooie herinneringen", zegt Jonker. "Met PKC denk ik een mooie club te hebben gevonden waar ik het behalen van mijn sportieve ambities kan voortzetten. Ik hoop hier net als bij DOS'46 zowel binnen als buiten het veld veel plezier te beleven."

Carrière

Jonker begon met korfballen bij Juventa in zijn geboorteplaats Hardenberg en maakte in het seizoen 2009/2010 de overstap naar DOS'46. Met de junioren won hij de veldtitel. En in 2013 maakte hij de overstap naar de eerste selectie die toen nog uitkwam in de Hoofdklasse. Een jaar later promoveerde hij samen met zijn broer Sven, naar de Korfbal League. In het seizoen 2018/2019 werd hij met 133 doelpunten topscorer van de KorfbalLeague.

Jeugdinternational en international

Jonker won als jeugdinternational drie wereldtitels. In 2016 werd hij toegevoegd aan het 'grote Oranje'. Na een onderbreking van een jaar, maakt hij sinds het najaar van 2019 daar nu weer deel van uit.

Jonker kwam uit voor was bij DOS'46 ook coach van meerdere jeugdploegen.

Meer over dit onderwerp:
nijeveen DOS'46 korfbal Jelmer Jonker
Deel dit artikel: