Emmen besteedt 149.000 euro aan onderhoud sporthallen en zwembaden

Openluchtzwembaden in de gemeente Emmen krijgen geld (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Openluchtzwembaden in de gemeente Emmen krijgen geld
Twee sporthallen en drie zwembaden in de gemeente Emmen kunnen rekenen op financiële steun van de gemeente voor groot onderhoud. Het gaat om in totaal 149.000 euro voor de sporthallen in Nieuw-Weerdinge en Erica en de zwembaden van Nieuw-Weerdinge, Emmer-Compascuum en Weiteveen.
De vijf stichtingen die de accommodaties draaiende houden moeten noodzakelijk onderhoud plegen om weer een paar jaar vooruit te kunnen. Omdat zij zelf dat geld niet hebben, schiet Emmen te hulp met subsidie vanuit de zogeheten knelpuntenpot.
Elk jaar kunnen geprivatiseerde sporthallen en zwembaden een subsidieaanvraag doen. "Stichtingen doen hun uiterste best om rond te komen, maar grote uitgaven in het onderhoud kunnen zij niet financieren. Door bij te dragen vanuit deze regeling kunnen we de stichtingen helpen om dit toch mogelijk te maken", aldus wethouder René van der Weide.
<p>Hier gaat het geld naartoe:</p><p><strong>Sporthal Nieuw-Weerdinge:</strong></p><p>- 24.000 euro</p><p>- Vervanging van het dak</p><p>(in totaal 60.000 euro: 36.000 euro vorig jaar, 24.000 euro dit jaar)</p><p><strong>Sporthal Erica:</strong></p><p>- 10.000 euro</p><p>- Onder meer nieuw sanitair en verlichting</p><p><strong>Openluchtzwembad Nieuw-Weerdinge:</strong></p><p>- 70.000 euro</p><p>- Vervanging van onder meer de pompen</p><p><strong>Openluchtzwembad Emmer-Compascuum:</strong></p><p>- 30.000 euro</p><p>- Vervaging van de chloordoseersystemen</p><p><strong>Openluchtzwembad Weiteveen:</strong></p><p>- 15.000 euro</p><p>- Vervanging van onder meer de doseerpompen</p>

Regeling voor zwembad Erica

Eerder liet de gemeente Emmen weten dat het zwembad op Erica gebruik kan maken van de zogenoemde 1/3-regeling. "Stichting Zwembad Erica heeft alles goed voor elkaar, maar heeft een nieuwe bekleding van het buitenbad nodig. Dat zijn voor een stichting forse investeringen, zeker als zij dat twee jaar geleden al hebben gedaan. Met de 1/3-regeling kunnen we de stichting helpen om dit mogelijk te maken", zegt wethouder Van der Weide.
Dat kan nu met een lening van de gemeente, waarbij geen rente hoeft te worden betaald. De 1/3-regeling bestaat uit een deel subsidie, een deel draagt de aanvrager zelf bij en een deel leent de aanvrager bij de gemeente uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.