Anholt stelt afdelingen beschikbaar voor coronapatiënten

Interzorg Anholt in Assen (Rechten: Google Streetview)
Interzorg Anholt in Assen
Interzorg Anholt in Assen gaat coronapatiënten opvangen die vanuit het ziekenhuis niet terug naar huis kunnen keren of patiënten die thuis niet voldoende verzorgd kunnen worden. Dat is gisteren besloten tijdens het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ). De afdeling moet volgende week woensdag klaar zijn en biedt plek aan 75 patiënten.
Anholt wordt gezien als geschikte locatie, omdat de revalidatie-afdelingen makkelijk zijn aan te passen voor verpleging in isolatie. Ook kunnen de afdelingen makkelijk worden gescheiden van elkaar. Dat gebeurt onder andere omdat er verschillende ingangen in het pand zijn.
Het gebouw wordt geschikt gemaakt met ondersteuning van de samenwerkingspartners binnen Samen Zorg Assen, waar Accolade (ArendState), Derkshoes, Icare en Zorgroep Drenthe ook onder vallen.
In Drenthe wordt momenteel al ruimte gemaakt voor coronapatiënten in wooncentrum De Horst in Emmen. Zij kunnen al op korte termijn coronapatiënten opvangen.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl