Ajax, AZ en PSV willen stoppen, FC Emmen houdt zich op de vlakte

VOETBAL - Na Ajax willen ook PSV en AZ dat er een streep gaat door het huidige seizoen in de eredivisie. De drie clubs vinden het onverantwoord dat de KNVB het seizoen vanaf juni tot begin augustus alsnog wil uitspelen.

Gisteren werd bekend dat de KNVB zich schaart achter de wensen van de UEFA. De Europese voetbalbond wil dat de competities in alle 55 aangesloten landen worden uitgespeeld. Dit vooral vanwege de enorme financiële consequenties die direct stoppen met zich meebrengen.

Lees ook:

FC Emmen houdt zich vooralsnog afzijdig en steunt de KNVB, zo laat directeur Jan Zwiers weten. "Natuurlijk hebben we wel een mening, maar wij volgen volgens afspraak alle clubs in de eredivisie en gaan ervan uit dat de KNVB nooit zal spelen als dit onverantwoord zou zijn. Na dinsdag, 7 april, weten we meer."

Dinsdag D-Day?

De KNVB heeft alle clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie uitgenodigd voor een videoconferentie. De nationale voetbalbond wil de verenigingen uit het betaalde voetbal komende dinsdag bijpraten over de gevolgen van de twee scenario's die nu nog voor de rest van het seizoen op tafel liggen.

De nationale bond hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen al is afgelopen. Dat zal de meeste financiële gevolgen hebben.

De KNVB heeft alle clubs donderdagmiddag uitgenodigd voor het videogesprek, dat in fasen zal worden gehouden. Ook zogenoemde stakeholders als FOX Sports, het CBV, FBO, VVCS, BSBV en het supporterscollectief mogen aanschuiven.

'Gezondheid staat voorop'

De nationale voetbalbond benadrukt in de uitnodiging nogmaals dat gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters en supporters voorop staat. De uitnodiging is ondertekend door Eric Gudde, Mattijs Manders en Marc Boele, de directeuren van de KNVB, eredivisie en eerste divisie.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Ajax eredivisie FC Emmen PSV AZ Feyenoord corona
Deel dit artikel: