Man (27) die verdacht wordt van het doden van zijn baby mag zaak thuis afwachten

ANP-317624167
De rechtbank bepaalde dat de verdachte naar huis mag © ANP / Sander Koning
De 27-jarige man uit Assen die wordt verdacht van doodslag op zijn twaalf weken oud zoontje mag het proces thuis verder afwachten. Zijn voorarrest is geschorst, wel moet hij zich aan bepaalde voorwaarden houden. Dat bepaalde de rechtbank vandaag tijdens een inleidende zitting.
Op eerdere voorbereidende zittingen ontkende de man dat hij zijn eigen kind vorig jaar in oktober zou hebben gedood. Het zoontje was van de commode gevallen en ernstig gewond geraakt, verklaarde hij. Het jongetje overleed aan de gevolgen van hersenletsel. De Assenaar was op dat moment alleen met zijn kind.

OM gelooft vader niet

Het Openbaar Ministerie vindt het, gezien het letsel, aannemelijker dat het kind door geweld (slaan, schudden) dusdanig ernstig gewond raakte dat het overleed. Een neuropatholoog onderzoekt naar de mogelijke oorzaak van het letsel. Dat rapport zou in november klaar moeten zijn.
Daarnaast is een forensische kinderarts aangewezen om mogelijke andere scenario's te onderzoeken. Dat onderzoek loopt nog. De Assenaar mag volgende week dinsdag naar huis, na bijna elf maanden voorarrest.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.