Stelling: De eredivisie moet definitief worden beëindigd

Wordt er nog gevoetbald op de Oude Meerdijk dit seizoen? (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)
Wordt er nog gevoetbald op de Oude Meerdijk dit seizoen?
Wordt er nog gevoetbald dit seizoen in de eredivisie? Als de omstandigheden het toelaten, wil de Europese voetbalbond UEFA dolgraag dat profcompetities worden afgemaakt. In Nederland zien steeds meer clubs dat niet zitten.
Koploper Ajax wil niet meer voetballen. AZ wil niet. PSV wil niet. De focus moet volgens de clubs liggen bij bestrijding van het coronavirus, niet bij voetbal. De KNVB heeft echter nog geen besluit genomen over het vervolg van het eredivisieseizoen. FC Emmen laat zich niet over de situatie uit.
Competities die niet uitgespeeld worden, dreigen gestraft te worden door de UEFA, door bijvoorbeeld minder startplekken in de Europese clubtoernooien. In België beschouwen de clubs de competitie desondanks als uitgespeeld. Er is een werkgroep opgericht om sportieve knopen door te hakken en de financiële gevolgen te bestuderen. Moet Nederland België volgen?

Stelling

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.