Corona geconstateerd bij medewerker Hoeve Boschoord

Ondanks strenge voorzorgsmaatregelen is het niet gelukt om op locatie Hoeve Boschoord van Trajectum het coronavirus buiten de muren van de instelling te houden. Een medewerker met corona zit in thuisisolatie. "We onderzoeken of er meer besmettingen zijn, maar we gaan er nu vanuit dat er niet meer gevallen zijn. We hopen dat het hierbij blijft", meldt een woordvoerder.

Een cliënt die anoniem wil blijven, vindt het raar dat die niet in quarantaine hoeft. "Ik ben bang dat het ook bij ons als cliënten terechtkomt. Het komt nu steeds dichterbij", aldus de cliënt.

Het zou volgens de cliënt gaan om een personeelslid van afdeling 'De Eik' van de forensisch psychiatrische kliniek De Beuken. Ook een andere cliënt zegt dat het om dit deel van de instelling gaat. De woordvoerder van Trajectum wil dit niet bevestigen.

Minder onderling contact

De besmetting heeft voor de cliënten tot gevolg dat ze niet meer gemengd met andere afdelingen kunnen werken of naar de dagbesteding gaan. Een afdeling wordt gezien als een gezin, dus de cliënten van dezelfde afdeling worden niet van elkaar gescheiden. "Dat is ook om het gevoel van veiligheid op de afdeling te waarborgen", zegt de woordvoerder.

Bij Hoeve Boschoord verblijven cliënten met een licht verstandelijke beperking; het gaat deels om cliënten die TBS opgelegd hebben gekregen. Een deel van de cliënten zit op een gesloten afdeling. "Diabetes en een hoge bloeddruk bovengemiddeld komen relatief vaak voor bij onze cliënten en daarom was alles erop gericht om corona buiten de deur te houden", aldus de woordvoerder. Iedereen die ook maar enigszins ziekteverschijnselen vertoont, mag niet op het werk verschijnen. Ook zijn cliënten de afgelopen weken met films en video's geïnformeerd hoe ze corona kunnen voorkomen.

Bezoek is al langer niet meer welkom. "Om de gezondheid van cliënten, hun families en medewerkers te waarborgen zijn al sinds de uitbraak al onze locaties voor bezoek gesloten. Waar mogelijk proberen we bezoek digitaal of telefonisch te laten plaatsvinden. We volgen hierin de landelijke richtlijnen", besluit de woordvoerder. Ook de verloven van cliënten waren eerder al ingetrokken.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
corona Hoeve Boschoord Trajectum
Deel dit artikel: