Woningbouwplannen Eelde-Paterswolde kunnen verder

De Kooi Eelde woningbouwlocatie
Op de plek van voormalige basisschool De Kooi in Eelde moeten woningen komen © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Bijna negen ton trekt de gemeente Tynaarlo uit voor woningbouwplannen in Eelde-Paterswolde. Daarmee moeten de locaties van de voormalige basisschool De Kooi en de voormalige Bladergroenschool ontwikkeld worden.
Het geld wordt uitgetrokken voor de zogeheten plankosten, personeelskosten die komen kijken bij het in orde maken van de grondexploitatie op beide locaties. Een meerderheid van de gemeenteraad ziet geen bezwaar om dit geld beschikbaar te stellen en hoopt dat er snel gebouwd kan gaan worden. De eenkoppige CDA-fractie stemde tegen het voorstel, omdat zij op de Bladergroenlocatie liever een Knarrenhof ziet verrijzen. Ook D66 stemde tegen.
In de bouwplannen wordt rekening gehouden met 24 grondgebonden woningen bij De Kooi en 29 woningen op de Bladergroenlocatie. "Maar die aantallen kunnen verschillen", benadrukt wethouder Jurryt Vellinga (Leefbaar Tynaarlo).

Asielzoekerscentrum wijkt

In de voormalige Bladergroenschool zit momenteel een asielzoekerscentrum. De gemeente Tynaarlo heeft toegezegd dat die tenminste tot 24 juni volgend jaar kan blijven. "Het contract loopt tot die datum", zegt Vellinga. "Het kan zijn dat de asielzoekers nog wat langer blijven, want we zijn nog wel een jaar verder voor er gebouwd kan worden."
"In ieder geval is bij de vaststelling van de begroting voor de zomer gezegd dat het centrum weg zal zijn wanneer kan er met de bouw wordt begonnen", besluit de wethouder.
Stichting Eelder Woningbouw zal beide bouwlocaties verder gaan ontwikkelen.
azc paterswolde
De voormalige Bladergroenschool in Paterswolde. © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl