GGD: zorgmedewerkers vanaf maandag vaker getest

Vanaf maandag meer testmogelijkheid voor de GGD Drenthe (Rechten: ANP)
Vanaf maandag meer testmogelijkheid voor de GGD Drenthe
De GGD Drenthe opent maandag in Assen een 'teststraat' waar mensen getest kunnen worden op het coronavirus. De voorziening is bedoeld voor mensen die in de zorg werken en kwetsbare mensen, die al klachten hebben die horen bij besmetting met het coronavirus.
Maandagochtend komt de GGD met meer informatie over wie er precies in aanmerking komt voor een test. Er is sowieso een afspraak nodig, dus op de bonnefooi langsgaan heeft geen zin, meldt de GGD.

Personeel met klachten

De GGD zet in op mensen die al klachten hebben die passen bij besmetting met het coronavirus. Alle voorbereidingen zijn erop gericht om de teststraat maandag om 13 uur werkend te hebben.
Om erachter te komen wie er voor een test in aanmerking komt zet de GGD maandagochtend om 8.00 uur informatie op de website van de GGD. Verder is de organisatie dan te bellen voor vragen over de werkwijze. In zo'n telefoongesprek kan een eventuele een afspraak gemaakt worden.

Meer laboratoria

Landelijk is de testcapaciteit vergroot en zijn er nu extra laboratoria die ingezet kunnen worden. Om meer testen te kunnen uitvoeren kan ook de GGD extra aan het werk. Daarom wordt de teststraat ingericht. Waar nodig blijft ook testen in de thuissituatie mogelijk, meldt de GGD.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.