'Mosselen' van Helmantel goed voor 14.500 euro op Asser mosselparty

Mosselen van Henk Helmantel
Het schilderwerk 'Mosselen' dat Henk Helmantel speciaal voor de veiling maakte © RTV Drenthe / Margriet Benak
Het kunstwerk 'Mosselen' van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel heeft vanavond op een veiling in Assen 14.500 euro opgebracht voor Stichting Jarige Job. De veiling gebeurde op de jaarlijkse mosselparty in het centrum, een netwerkevenement dat sinds tien jaar een goed doel steunt.
Stichting Jarige Job zorgt ervoor dat kinderen die in armoede leven, toch een onvergetelijke verjaardag kunnen vieren. Ze helpen deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Daarin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis en op school.

'Mijn eerste mosselen'

De olieverf op paneel had Henk Helmantel speciaal voor de gelegenheid gemaakt. "Ik had nog niet eerder mosselen geschilderd, maar ik heb ze in een speciale compositie neergelegd." De Groningse kunstschilder zelf hoopte dat het werk goed zou zijn voor minimaal 10.000 euro, zo zei hij voorafgaand aan de veiling. Maar directeur Harry Tupan van het Drents Museum slaagde er als veilingmeester in de prijs zelfs op te drijven tot 14.500 euro. Hoogste bieder was Asser-vastgoedondernemer Henk Ploegmakers.
tekst gaat verder onder de foto
Veiling 'echte' Helmantel op mosselparty
Harry Tupan liet als veilingmeester Henk Helmantel tekst en uitleg geven over zijn werk in olieverf © RTV Drenthe / Margriet Benak

Duizenden verjaardagspakketten

In totaal bracht de netwerkavond 16.225 euro op voor Stichting Jarige Job regio Assen. Vorig jaar deden landelijk 109.000 gezinnen een beroep op een verjaardagspakket. Vierduizend daarvan kwamen uit Drenthe. Voor dit jaar zijn er volgens de stichting alweer heel veel pakketten aangevraagd. Achthonderd daarvan zijn er ingediend vanuit de regio Assen, 1100 uit Emmen en omgeving, en duizend uit de regio Zuidwest-Drenthe.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.