Shakespearetheater wil foyer bij Globetheater

Foyer bij Globetheater Shakespearetheater
Foyer bij Globetheater Shakespearetheater © VANDERSALM-aim
Bezoekers van het Shakespearetheater in Diever worden in de toekomst 's winters ook warmpjes ontvangen bij het Globetheater. Er komt namelijk een buitenfoyer.
"De foyer moet grofweg een capaciteit krijgen van het Globetheater, dat zijn 150 tot 180 mensen", zegt voorzitter Peter Sloot van het Shakespearetheater.

Winter

Naast het openluchttheater (1.000 plekken) waar in de zomer ieder jaar een grote productie wordt gespeeld, beschikt het theater ook over een Globetheater. Een overdekt, houten theater waar in de koude maanden voorstellingen gehouden worden.
"In de zomer hebben we de afterparty en de pauze buiten. In de winter moeten we voor en na tijd uitwijken naar restaurant Blauwhemel. Daarmee ben je altijd afhankelijk van anderen", zegt Sloot. Met een eigen ontvangstruimte op het terrein is van die afhankelijkheid geen sprake meer.
Naast bezoekers van voorstellingen ontvangen kan de ruimte ook gebruikt worden voor exposities en vergaderingen. Sloot: "Maar het is niet bedoeld voor de commerciële verhuur."

Jaartje geduld

Tekeningen zijn er inmiddels, de volgende stap is goedkeuring krijgen van de gemeente Westerveld. "Ik denk dat de procedures volgend jaar zomer zijn afgerond, daarna kan de bouw beginnen", aldus de voorzitter van het Shakespearetheater.
Architectenbureau VANDERSALM-aim heeft de foyer ontworpen. Het ontwerp moest passen binnen de ruimte tussen de bomen die op het terrein staan. Vanaf de grond lopen houten lamellen door tot in de dakconstructie. "Boven de ronde kolom in het midden van de ruimte komen alle houtverbindingen samen", schrijft het architectenbureau. "Het dak zelf wordt voorzien van een mos-sedum dakafwerking"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl