Onze Club nostalgie: De meest memorabele wedstrijd uit de clubgeschiedenis van WKE

De veel te vroeg overleden aanvoerder van WKE, Martijn Doldersum, toont de schaal (Rechten: RTV Drenthe)
Niemand gaf drie minuten voor het einde van de tweede finalewedstrijd om de algehele landstitel in juni 2009 nog een cent voor WKE. Sterker nog, nadat Rijnsburgse Boys op 0-2 kwam in Emmen stapten veel toeschouwers teleurgesteld in hun auto. Ook de vrouw van toenmalig trainer van WKE, André Paus.
Ze was nog maar net onderweg toen ze de auto keerde. Dankzij het live-verslag op Radio Drenthe was ze getuige van de meest krankzinnige slotfase die je maar kunt verzinnen. WKE moest, ook door de 1-0 nederlaag in Rijnsburg een week eerder, drie goals maken om een verlenging af te dwingen. En dat lukte... Paul Weerman, Berry Hoogeveen en Bas Hooiveld zorgden in een tijdsbestek van vijf minuten (inclusief blessuretijd) voor het onmogelijke.
In de verlenging leek spits Weerman, met zijn tweede van de middag, WKE naar de titel te schieten maar Rijnsburgse Boys scoorde alsnog de 4-3. Penalties moesten een beslissing brengen. Een zenuwslopende ontknoping en veel gemiste strafschoppen volgden, maar uiteindelijk werd doelman Raymond Beukeveld de held van het kamp...
In een speciale uitzending van Onze Club blikken we nog een keer terug op die gedenkwaardige dag.

Bekijk nu hier: De meest memorabele dag uit de clubgeschiedenis van WKE