Tilbanden uit Assen helpen patiënten over ziekenhuizen verspreiden

Confexion in Assen maakt wekelijks honderden tilbanden die worden gebruikt in de zorg. Normaal maken ze vooral banden die helpen om bijvoorbeeld een persoon met een handicap uit bed te tillen en in een rolstoel te helpen. Tijdens de coronacrisis zijn vooral de banden voor eenmalig gebruik niet om aan te slepen.
Het bedrijf werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het gebouw hebben ze twee productielijnen opgezet en die ploegen worden ook gescheiden van elkaar gehouden. Als de ene uitvalt kan de ander doorwerken. "Dat werkt fantastisch. Zo kunnen we de productie optimaal doordraaien en de klant optimaal bedienen." verklaart bedrijfsleider Arko Mossel.
De medewerkers werken hard om voldoende te kunnen leveren. Een van hen is Mohamed Al Omar, die in Syrië leerde werken met de naaimachine. "Het speelt mee. Ik ben heel blij dat wij dit kunnen maken en dat ik dit kan doen. Alle bedrijven gaan dicht maar wij kunnen doorwerken, omdat wij voor de zorg werken. Daar ben ik trots op. Op mijzelf en op mijn collega's."
"We doen dit met zijn allen" zegt Cora van Hal, die het bedrijf ooit oprichtte. "Iedereen draagt zijn steentje bij. Wij gaan ervoor, die producten zijn nodig, mensen moeten verzorgd worden en wij willen ons steentje bijdragen aan die verpleegkundigen die nu zo ontzettend hard aan het werk zijn."
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl