FIFA komt met nieuwe richtlijnen voor aflopende contracten in betaald voetbal

Als de competitie wordt uitgespeeld worden de contracten van spelers omgezet van 30 juni tot de laatste speeldag (Rechten: RTV Drenthe)
Als de competitie wordt uitgespeeld worden de contracten van spelers omgezet van 30 juni tot de laatste speeldag
VOETBAL - De wereldvoetbalbond FIFA heeft met nieuwe richtlijnen voor onder meer de duur van spelerscontracten een verlenging van het seizoen tot diep in de zomer mogelijk gemaakt. Het bestuur van de FIFA nam de aanbevelingen over van een speciale werkgroep, die vanwege de mondiale coronacrisis werd geformeerd.
De spelerscontracten die normaal op 30 juni aflopen, eindigen wat de FIFA betreft nu pas als het verlate seizoen er in het betreffende land helemaal op zit. In de praktijk zou dat betekenen dat bijvoorbeeld Ajacied Hakim Ziyech de competitie in de eredivisie afmaakt. Zijn contract bij zijn nieuwe club Chelsea gaat dan pas in als het volgende seizoen officieel in Engeland begint.
De FIFA "hoopt en verwacht" dat de nieuwe richtlijnen overal ter wereld zullen worden opgevolgd. Juristen verwachten echter de nodige problemen, omdat bijvoorbeeld de betrokken spelers akkoord moeten gaan met een verlenging van de huidige contracten met een of twee maanden.
Eerder vandaag liet de KNVB aan de clubs weten de competitie in het profvoetbal, als het verantwoord is, op 19 juni te willen herstarten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.