Als eredivisieseizoen wordt uitgespeeld, dan ook voetbal met Kerst

VOETBAL - Mocht het RIVM over iets meer dan een maand geen belemmeringen meer zien voor het profvoetbal, dan kunnen de clubs op 15 mei gaan starten met individuele trainingen. Op 22 mei kan dan in kleine groepjes worden getraind en de 29ste kunnen de groepstrainingen weer starten.

Tenminste die hoop sprak de KNVB vanmiddag tijdens de conference call uit naar de 38 betaald voetbalclubs, waaronder ook FC Emmen.

Competitie hervat op 19 juni

Begin juni bestaat dan de mogelijkheid tot het spelen van oefenwedstrijden en de competitie wordt hervat op vrijdag 19 juni, nadat eerst nog midweeks de twee inhaalduels zijn afgewerkt (Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord). Het streven is om op 31 juli klaar te zijn. Dan moeten ook de play-off wedstrijden zijn gespeeld.

Nieuw seizoen start, in meest gunstige geval, op 21 augustus

In het meest gunstige geval begint het nieuwe seizoen, 2020-2021, op 21 augustus. Om op tijd klaar te kunnen zijn wordt volgend seizoen ook met de kerstdagen gevoetbald. Daarna volgt een winterstop van twee weken.

Het lijkt erop dat dit plan kan rekenen op brede steun van de clubs, tenminste daar rekent de KNVB op na de collectieve conference-call van vanmiddag.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen Kerst KNVB
Deel dit artikel: