Drie nieuwe Drentse coronapatiënten naar het ziekenhuis

In Drenthe zijn sinds gisteren opnieuw drie coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om inwoners van de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Westerveld, meldt het RIVM. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat met corona is opgenomen of opgenomen geweest in onze provincie op 72.

De gemeenten waarvan de meeste inwoners in een ziekenhuis liggen, zijn Emmen en Hoogeveen, met respectievelijk dertien en tien patiënten.

Landelijke aantallen

Landelijk is het aantal ziekenhuisopnamen sinds gisteren met 308 gestegen naar 7735 in totaal. Het aantal overleden patiënten is ten opzichte van gisteren met 147 gestegen naar 2248. Het aantal positief geteste mensen is opgelopen naar 20.549. Sinds gisteren zijn er bijna duizend bijgekomen.

Die toename wordt mede veroorzaakt doordat sinds maandag meer mensen worden getest. Het gaat vooral om zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, zoals huisartsen, verpleeghuismedewerkers, medewerkers gehandicaptenzorg of thuiszorgmedewerkers.

232 Drentse besmettingen

In Drenthe zijn 232 officiële besmettingen geconstateerd. Maar omdat niet iedereen met klachten wordt getest, zijn het er in werkelijkheid naar verwachting meer.

Groningen is met 227 positief geteste inwoners de provincie met het minste aantal besmettingen. Drenthe zit daar dus net boven. Het RIVM omschrijft het aantal besmettingen in Noord-Nederland 'stabiel laag'.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
zorg RIVM ziekenhuis gezondheid coronavirus
Deel dit artikel: