liveblog | 19 september

Lees terug: dit was Prinsjesdag 2023

In dit liveblog hielden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond Prinsjesdag. Ook lees je hier straks de Drentse reacties.

  • Om 13.00 uur reed de Glazen Koets van Paleis Noordeinde naar de Koninklijke Schouwburg.
  • Koning Willem-Alexander las rond 13.15 uur de Troonrede voor.
  • Minister Kaag van Financiën bood rond 15.30 uur 'Het koffertje' met de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan in de Tweede Kamer.
Laatst bijgewerkt: 19 september, 19:06 uur
19:06

Dit was Prinsjesdag 2023

Dit was Prinsjesdag 2023
18:45

VNO-NCW MKB Noord over de Miljoenennota

Agnes Mulder, directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB wil minder regels voor ondernemers.
VNO-NCW MKB Noord over de Miljoenennota
18:24

Nog even over die hoedjes tijdens Prinsjesdag...

'Met hoed op lijkt ze wel een omgekeerde piramide. Dat moet je niet willen'
17:14

Noord-Nederland mist aandacht voor de regio

Teleurstelling in Noord-Nederland na de troonrede. Volgens de noordelijke bestuurders is er te weinig aandacht voor de regio. Commissaris van de koning in Drenthe Jetta Klijnsma vindt dat er structurele inzet van het Rijk nodig is voor meer welvaart in elke regio en dat er verder moet worden gekeken dan naar de korte termijn. Daarbij vindt ze dat het kabinet rekening moet houden met verschillen in kansengelijkheid tussen en binnen regio's.
15:55

Hoe beleefde de Drent op straat de troonrede?

In Assen heeft het winkelend publiek in ieder geval weinig meegekregen van Prinsjesdag. Maar er zijn wel tips voor het demissionair kabinet waar het geld aan moet worden uitgegeven.
ReactiesTroonrede
15:05

Reactie van Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins heeft ook een eerste reactie gegeven op de Troonrede. Zo is hij blij dat boeren net als vorig jaar expliciet worden genoemd. "En ook goed dat jonge boeren worden genoemd, want voor hen moet er perspectief zijn. Zij moeten er nog heil in zien, want als dat niet zo is, staan we er niet goed voor in dit land."
Verder ging Bruins nog in op de armoedebestrijding van het kabinet. Volgens hem hangen armoedebestrijding en "goede voedselstrategie" met elkaar samen.
Reactie van LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins op de Troonrede