'Met hoed op lijkt ze wel een omgekeerde piramide. Dat moet je niet willen'

Sjouke Koopmans
Winkelier Sjouke met een, volgens hem, geschikt hoedje © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Prinsjesdag gaat over geld én hoeden. Winkelier Sjouke Koopmans uit Meppel heeft over dat laatste een sterke mening en geeft advies.
"De Drentse commissaris van de koning heeft zo'n smal gezicht en een verschrikkelijk grote hoed. Dat moet ze niet doen!" Koopmans draait er niet omheen. Niet iedere Haagse hoed is raak.

Vissen, koken of toch een feestje?

De winkelier weet waarover hij praat, want Koopmans heeft een nette kledingwinkel in Meppel. Al sinds 1845 is de familiezaak in de binnenstad te vinden. "Misvattingen als het om hoeden gaat? Dan komen klanten binnen met een foto van een acteur", zucht hij.
Koopmans gaat door: "Daar gaat het al fout. Ten eerste moet de hoed passen. Ook stel ik ze graag wat vragen. Want wat gaan ze met de hoed doen? Vissen, koken, ermee naar bed of toch een feestje?"

Groot gezicht, kleine kap

Tijdens het voorlezen van de Miljoenennota zijn de hoedjes van de gasten vooral voor de sier. "Met hoed op lijkt ze wel een omgekeerde piramide", zegt Koopmans over een stevig gebouwde politica met een heel smal hoofddekseltje. "Dat moet je niet willen."
Koopmans vindt vooral: "Kijk naar je outfit. Alles hoeft niet mega stijlvol en speciaal ontworpen. Houd het bij een strohoed en de juiste accenten. Het moet vooral bij je passen."
'Met hoed op lijkt ze wel een omgekeerde piramide. Dat moet je niet willen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl