49 coronapatiënten in Drentse ziekenhuizen; 'voldoende capaciteit'

Er liggen 49 mensen met corona in de Drentse ziekenhuizen. Zeventien van hen liggen op de IC, 32 patiënten dus op andere afdelingen in de ziekenhuizen. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). De cijfers zijn van woensdagochtend tien uur.

Ten opzichte van gisteren is er een niet-IC-bed minder in gebruik voor coronapatiënten. Volgens het ROAZ hebben de ziekenhuizen 'ruim voldoende capaciteit' voor de opvang van patiënten met COVID-19.

Het aantal patiënten uit andere regio's loopt langzaam terug, meldt het ROAZ. Op de Intensive Care-afdelingen in Drenthe, Groningen en Friesland lagen vandaag drie patiënten minder uit andere regio's dan gisteren.

Drie nieuwe patiënten

Eerder vandaag meldde het RIVM dat sinds gisteren opnieuw drie Drentse coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om inwoners van de gemeenten Emmen, Hoogeveen en Westerveld, meldt het RIVM. Daarmee komt het totaal aantal mensen dat met corona is opgenomen of opgenomen geweest in onze provincie op 72.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
coronavirus corona patienten bedden
Deel dit artikel: