Tweede traumahelikopter op Groningen Airport Eelde

Op Groningen Airport Eelde staat sinds maandag een tweede traumaheli. Het gaat om een zogenaamde ambulancehelikopter. De heli staat normaal gesproken in Leeuwarden. De Noordelijke luchthaven wordt gebruikt om de heli te bevoorraden met nieuw medisch materiaal.

Ambulancediensten zetten het toestel in voor transport van IC-patiënten met het coronavirus. De patiënten worden per helikopter van het ene ziekenhuis naar het andere gebracht. Bijvoorbeeld vanuit het Zuiden van Nederland naar ziekenhuizen in het Noorden.

Ook nachtvluchten

Ook het transport van een Nederlands ziekenhuis naar een Duits ziekenhuis wordt met deze heli gedaan. Volgens de luchthaven komt de ambulanceheli meerdere malen per dag op Groningen Airport Eelde om materiaal en medisch personeel te halen. Ook nachtvluchten worden gedaan als dat nodig is.

De verplaatsing is overigens tijdelijk. Wanneer de ambulanceheli terug gaat naar Leeuwarden is niet bekend en hangt af van hoe lang het nodig is om patiënten met het coronavirus van IC's te verplaatsen naar andere ziekenhuizen.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Groningen Airport Eelde corona traumaheli
Deel dit artikel: