Volleybalster Dijkema neemt afscheid van Italiaanse club

VOLLEYBAL - Volleybalster Laura Dijkema uit Beilen heeft haar laatste wedstrijd voor het Italiaanse Il Bisonte Firenze gespeeld. Dat meldt de spelverdeelster van Oranje op Instagram. "Het hoge woord is eruit, de Italiaanse volleybalcompetitie is officieel beëindigd", schrijft Dijkema, die op 23 februari voor het laatst in actie kwam voor haar club.

Daarna werd de competitie vanwege de coronacrisis stilgelegd. "Het is jammer dat ik toen niet wist dat het mijn laatste wedstrijd was voor deze club." Vorige maand liet ze haar contract ontbinden, waarna ze terugkeerde naar Nederland. Dijkema liet toen nog weten komend seizoen mogelijk nog terug te keren naar Il Bisonte Firenze, maar dat ze alle opties nog open wilde houden.

Dijkema (30) speelde drie jaar voor de Italiaanse club uit Florence. "Het is een historische beslissing dat de competitie stopt, maar we zitten met z'n allen in een crisis waar gezondheid zo veel belangrijker is dan sport. Het is een terecht besluit", vindt Dijkema. Waar ze volgend seizoen speelt is nog niet bekend: "Maar na die drie jaar is het tijd voor verandering en een nieuwe uitdaging."

Lees ook:

Deel dit artikel: