Geert te Velde nieuwe voorzitter Drentse horeca

Geert te Velde en Ton Duivenvoorden
Geert te Velde (l) neemt de voorzittershamer over van Ton Duivenvoorden © KHN Drenthe
Assenaar Geert te Velde volgt Ton Duivenvoorden op als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Drenthe. Duivenvoorden was zes jaar voorzitter.
Te Velde begon in 2020, tijdens de coronatijd, een horecabedrijf in Assen. Inmiddels heeft hij zijn imperium uitgebreid tot vijf panden. "Het waren verre van gemakkelijke jaren voor de branche en dat zal de komende tijd ook echt niet veranderen. Zo zijn er nog schulden overgebleven uit de coronatijd en hoge energieprijzen maken het moeilijk om die terug te betalen."
De nieuwe voorzitter wil vooral naar de hele branche kijken. "De pittige periode en veranderingen in de branche zijn voor mij drijfveren om het belang van de horeca bij diverse belangrijke partijen onder de aandacht te brengen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder, is zeker een motto waarin ik geloof", besluit Te Velde.
Te Velde ziet voor zichzelf een rol weggelegd in het samenbrengen van verschillende partijen en in het ondersteunen van ondernemers. Richting de Tweede Kamerverkiezingen wil Te Velde de impact van de wensen van partijen op de horecabranche in kaart brengen.

Leuke en betaalbare horeca

Volgens Te Velde zijn er nog volop uitdagingen. "We moeten samen kijken hoe we het naar de stad en de horeca gaan, leuk en betaalbaar houden. Het biertje wordt wel duurder, maar daar zit in het centrum ook vaak nog veel parkeergeld aan vast. Dat moet je met elkaar bekijken, zodat je de branche centraal houdt", zegt Te Velde.
Het eerste wat Te Velde gaat doen, is verbinding maken met alle partijen en ervoor zorgen dat kenbaar is waar hij en de Koninklijke Horeca Drenthe voor staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl