DOS'46 versterkt zich met drie nieuwe spelers

KORFBAL - Het nieuwe DOS'46 krijgt steeds meer vorm. De ploeg uit Nijeveen zag veel spelers vertrekken, maar heeft zich met een drietal nieuwe spelers versterkt. Tessa Lap, Melvin Frieswijk en Eline van Veldhuisen spelen komend seizoen in de rood/zwarte kleuren van DOS.

Tessa Lap maakte eind 2019 al bekend dat ze de overstap naar Nijeveen maakt. De jeugdinternational komt over van OWK uit het Groningse Oostwold. Lap ging op haar vijftiende al over naar de senioren van OWK, maar beleefde haar grootste succes in 2017, toen OWK promoveerde naar de Overgangsklasse.

Naast Lap presenteerde DOS'46 nog een andere jeugdinternational. Eline van Veldhuizen maakt ook deel uit van Oranje onder 19. Het 19-jarige talent komt over van Wageningen, waar ze vier seizoenen voor uitkwam.

De derde versterking is Melvin Frieswijk. De Fries is geen onbekende voor DOS. In het seizoen 2014-2015 maakte Frieswijk deel uit van de A-junioren van DOS'46. De 23 jarige inwoner van Wolvega komt over van SCO Oldeholtpade.

DOS'46 moest ook op zoek naar versterkingen, na het vertrek van Jelmer Jonker (PKC), Nienke Hintzbergen (ook PKC), Harjan Visscher en Marieke Klaver (beiden Fortuna Delft) en de gestopte Geertje Hoekstra. Edwin Bouman is komend seizoen de nieuwe trainer van Nijeveners.

Lees ook:

Deel dit artikel: