Gemeente De Wolden tilt besluit miljoenenproject MFA over zomer heen

Het MFA Zuidwolde moet komen op de plek van de Wessel Boerhal (Rechten: RTV Drenthe/Hielke Meijer)
Het MFA Zuidwolde moet komen op de plek van de Wessel Boerhal
Er komt niet nog voor de zomer een besluit over de financiering van de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie in Zuidwolde. De gemeente stelt het besluit vanwege de coronacrisis uit.
Het college vindt dat een besluit over het 'Huus voor Sport en Cultuur Zuidwolde' niet digitaal kan worden genomen. In plaats van 28 mei wordt er nu op 24 september door de gemeenteraad vergaderd over het miljoenenproject, ervan uitgaande dat de situatie het dan toelaat. "Zo'n majeur project wil je niet digitaal afhandelen", zegt wethouder Jan van 't Zand.
Ook kan de raad niet samenkomen voor een geplande informatiebijeenkomst, waar de raadsleden door adviseurs zouden worden bijgepraat over de exploitatiecijfers.

Miljoenen

Op de plek van de huidige Wessels Boer-sporthal moet de multifunctionele accommodatie (MFA) komen te staan. In de MFA komen sport, cultuur en welzijnswerk samen. Aan de bouw hangt een prijskaartje van 13,6 miljoen euro. Het college zegt de financiële onderbouwing van de exploitatie op tijd klaar te hebben.
Door de coronacrisis zijn er echter veel nieuwe onzekerheden die de kop opsteken. "Als gevolg daarvan is de financiële situatie van de gemeente niet te overzien", geeft Van 't Zand nog een argument om de beslissing op te schorten. "Het is eerst afwachten hoe het zich ontwikkelt, misschien moet je het project wel uitstellen of moet je juist gaan bouwen om de economie te helpen. Het is onzeker."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl