Ondernemers Assen bezorgen gratis pizza-paasbrunch bij zorginstellingen

Een Italiaanse verrassing voor bewoners van verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen in en rondom Assen. New York Pizza in Assen verzorgde vandaag gratis een pizza-paasbrunch om hen een steuntje in de rug te geven.
De pizza-paasbrunch is bedoeld als steun, omdat die mensen nog harder getroffen worden door isolatiemaatregelen dan anderen. Zij kunnen in de meeste gevallen hun woning of woongroep niet verlaten en mogen ook geen bezoek meer ontvangen. Daarnaast is de steun bedoeld voor alle medewerkers van die instellingen en verpleeghuizen, die nu extra aandacht moeten hebben.
"We hebben salami, margherita, vegetarische pizza's, voor elk wat wils", vertelt pizzeria-eigenaar Peter Tamse. "We hebben de actie opgezet, omdat we vinden dat iedereen in de zorg een pizza verdient." De actie valt in de smaak: per instelling kunnen tien pizza's worden besteld en de telefoon rinkelt maar door. Tamse verwacht zo'n vijfhonderd pizza's te bezorgen.

Horecaondernemers werken samen

Hij wordt daarbij geholpen door andere ondernemers uit Assen, zoals Joël Schonewille van Fanfood on Wheels. "Ik vind het een prachtige actie", zegt hij. "De hele horecabranche ligt plat en we doen zelf veel in evenementen. Dat kan nu natuurlijk ook even niet, maar dit is een evenement op zich. Als je dan die blije gezichten ziet van mensen die wachten op hun pizza. Dat is hartstikke mooi."
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.