Revaliderende FC Emmen-fan: 'Ik haal desnoods kruipend de 4 Mijl'

Een emotionele ontmoeting vanmiddag in Herstelhotel Hoogeveen, waar diehard FC Emmen-supporter Dennis Groen in zijn laatste traject zit van een langdurige revalidatie na zijn zware hersenbloeding in september vorig jaar. Een delegatie van FC Emmen, die de hele dag al op pad was voor de mensen in de zorg (bewoners, begeleiders en ziekenhuispersoneel), overhandigde Groen onder andere een door alle spelers gesigneerd shirt.

"Het maakt me emotioneel en het hersenletsel heeft er al voor gezorgd dat de emoties heftiger zijn, dus je begrijpt hoe ik me op dit moment voel", aldus Groen. "Ik vind het echt heel mooi."

Zijn cluppie speelt nu niet vanwege de coronacrisis. Hijzelf vecht elke dag keihard om weer de oude te worden. "Ik ben inmiddels al 40 kilo afgevallen. Het gaat goed. Wat ik nog niet kan? Traplopen en hardlopen."

'Ik ga de 4 Mijl van Groningen volbrengen, desnoods kruipend'

Dat (hard)lopen is overigens wel een 'dingetje', want Groen heeft zich voorgenomen om op 11 oktober mee te doen aan de 4 Mijl van Groningen. "En dat terwijl ik in november nog dacht dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Inmiddels ben ik vol vertrouwen. Ik heb een geweldig team met oud-topsporters dat me ondersteunt. Of ik de finish ga halen? Zonder twijfel. Desnoods moet ik het kruipend doen."

Wil je Dennis steunen op weg naar de 4 Mijl? Dat kan via deze link

Lees ook:

Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?

Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.

Heb je de app nog niet? Download hem dan nu hier voor Apple en hier voor Android.