Tips om veilig te skeeleren door skeelerprof Ingmar Berga

Skeeleren wordt steeds populairder. Het is een leuke en sportieve bezigheid, maar niet geheel zonder risico's. Hoe je veilig en gezond kan skeeleren legt professional Ingmar Berga uit.
"Ik zie dat superveel mensen aan het skeeleren zijn, nu het lekker weer is en mensen zich toch ook beginnen te vervelen. Als skeeleraar is het natuurlijk wel top dat onze sport zo veel beoefend wordt, maar ik heb wel even wat tips en trucs om het zorgen dat het veilig blijft", zegt Berga.

Veilig skeeleren

  • Draag altijd een helm, kniebeschermers en polsbeschermers
  • Zoek goede en rustige asfaltwegen of zoek een goede skeelerbaan zoals in Hoogeveen bij De Peddelaars.
  • Zorg dat je afstand houdt van elkaar. Ga achter elkaar rijden en stop even als je anderen tegenkomt.
  • Leer goed remmen! De makkelijkste en beste manier om tot stilstand te komen is door je skeelers in een V-vorm te zetten en stappen te maken

Druk genoeg

"Mijn advies is: ga lekker skeeleren, maar doe het wel veilig. Houdt afstand want de ziekenhuizen hebben het al druk genoeg op dit moment", zegt de Hoogeveense skeeleraar.
Kijk hieronder de video met de skeelertips van Ingmar Berga
<p><strong>Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?</strong></p><p>Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.</p><p>Heb je de app nog niet? Download hem dan nu <a href="https://apps.apple.com/nl/app/rtv-drenthe/id421357035">hier voor Apple</a> en <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rtvdrenthe.android">hier voor Android</a>.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.