Excuses Drenthe Tours voor vervoer FC Groningen-supporters in 'Friese' bus

Drenthe Tours
Een bus van Drenthe Tours (foto ter illustratie) © RTV Drenthe
Busonderneming Drenthe Tours biedt haar excuses aan voor het inzetten van een met pompeblêden bestickerde bus voor het vervoeren van FC Groningen-supporters naar de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Volgens de vervoerder ging het om een ingehuurde bus van een andere maatschappij.
Het Groningse stadsblog Sikkom plaatste een foto waarop te zien is hoe FC-supporters stickers van de bus halen.
De bus in kwestie is eigendom van South West Tours in Dalfsen en is voorzien van reclamestickers ter promotie van een hotelketen in Friesland. Daarvoor was de wagen voorzien van grote pompeblêden, schrijft RTV Noord.
Drenthe Tours wist naar eigen zeggen niet dat South West Tours uitgerekend deze bus zou inzetten voor het vervoeren van de Groningen-supporters.

'Haal ze er maar af'

Toen de bus het voorterrein bij de Euroborg op kwam rijden, werd meteen duidelijk dat de supporters grote moeite hadden met de stickers op de bus. Drenthe Tours heeft vervolgens contact gezocht met eigenaar South West Tours.
"Daar begrepen ze direct dat dit geen handige actie was", vertelt een medewerker van de Drentse busonderneming. "Ze hebben de supporters daarom toestemming gegeven om de stickers van de bus te halen."
De stickers waren in korte tijd van de bus verwijderd, tot grote tevredenheid van de busonderneming: "Het verwijderen van dit soort stickers kost ons doorgaans best veel tijd. Dus eigenlijk is het wel fijn dat de supporters dit voor ons gedaan hebben." Of South West Tours in de toekomst nog weer gevraagd zal worden voor het vervoeren van FC-supporters, is niet duidelijk.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.