Westerbork viert EK-feestje als renners door het dorp stuiven

Westerbork EK
De Börkers staan langs de kans om het peloton toe te juichen © RTV Drenthe
'Hup hup, wie wint de cup?', 'Zet hem op, fiets naar de top!' en 'Westerbork is trots op jullie'. Bij de spandoekenwedstrijd vandaag in Westerbork waren deze kreten in hoofdletters te lezen. Het parcours van het EK Wielrennen kwam vandaag dwars door het dorp en de Börkers maakten er een feestje van.
Een dweilorkest speelde, er was een hapje en een drankje en de koers was via een groot scherm live te volgen. Steeds meer mensen verzamelden zich aan het begin van de middag in het centrum van Westerbork, waar rond half 3 de wielrenners doorheen vlogen.
Bekijk hier hoe Westerbork het EK beleefde vandaag. Tekst gaat verder onder de video:
Westerbork viert Ek-feestje
Daaronder was een hele groep kinderen, die grote spandoeken hadden gemaakt. Nila en Evy hadden de allergrootste, met glitters en al. Evy (9): "We hebben er drie dagen over gedaan." Elisa en Lotte stonden ook klaar met hun spandoek langs de kant. Elisa (10): "We gaan ze heel hard aanmoedigen."
Het dorp is versierd met rood-wit-blauwe vlaggetjes en dertien verkeersregelaars werden ingezet om alles in goede banen te leiden. Verkeersregelaar Jan Visscher vindt het een mooie taak: "Ik ben natuurlijk hartstikke trots dat dit in Drenthe gebeurt en dat we de rijders dwars door ons dorp krijgen. Hartstikke leuk toch?"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.