Twee coronapatiënten minder op Drentse intensive care-afdelingen

Minder ic-patiënten in Drentse ziekenhuizen (Rechten: ANP/Sem van der Wal)
Minder ic-patiënten in Drentse ziekenhuizen
Het aantal mensen dat door het coronavirus op een Drentse intensive care ligt, is iets gedaald. Ten opzichte van gisteren liggen er twee patiënten minder op die afdelingen van het Scheperziekenhuis in Emmen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.
Dat blijkt uit cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Op andere afdelingen van het ziekenhuis kwam er een nieuwe patiënt bij. Daardoor liggen er nu 42 mensen met het coronavirus in een Drents ziekenhuis waarvan 16 op de ic-afdeling.

Noord-Nederland

In totaal liggen er nu 119 coronapatiënten in niet ic-bedden in ziekenhuizen in Drenthe, Groningen en Friesland en 99 op de intensive care. 47 van de 99 ic-patiënten komen niet uit Noord-Nederland, maar bijvoorbeeld uit Noord-Brabant.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.