Omwonenden zonnepark Fluitenberg krijgen van rechter ongelijk

De rechter gaat niet mee in de bezwaren die inwoners van Pesse en Fluitenberg hebben tegen het nieuw te bouwen zonnepark Fluitenberg. In december stond de groep van 29 buurtbewoners tegenover de gemeente Hoogeveen en de ontwikkelaar van het park, Powerfield Realisatie en Exploitatie BV in Wormer.
De buurtbewoners vonden onder meer dat zij onvoldoende betrokken zijn in de plannen. De nabijgelegen agrarische bedrijven hebben aaneengesloten landbouwpercelen en zien bovendien hun toekomstige plannen gedwarsboomd. Zij hadden liever gezien dat het perceel, waarop zonnepanelen worden geplaatst, landbouwgrond bleef. De landbouwontwikkeling is volgens de rechter onvoldoende onderzocht, waaruit moet blijken dat het park een negatief effect heeft op de bedrijvigheid.

Buurt wel bij plannen betrokken

De rechter stelde ook dat de buurtbewoners wel degelijk bij de plannen zijn betrokken. De ontwikkelaar heeft op basis van hun inspraak wijzigingen doorgevoerd.
De rechter vond een deel van de bezwaren ongegrond en in een deel van de bezwaren zijn de buurtbewoners geen belanghebbenden.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.