Eerste twee vliegtuigen parkeren op Groningen Airport Eelde tijdens coronacrisis

Twee vliegtuigen van TUS Airways worden de komende tijd geparkeerd op Groningen Airport Eelde. De vliegtuigen krijgen er een onderhoudsbeurt.

Vanwege de coronacrisis zijn er bijna geen vluchten meer in Europa. De maatschappij uit Cyprus vliegt al sinds 23 maart niet meer. De vliegtuigen krijgen een plek op de oude start- en landingsbaan 01/19. Deze baan werd in 2017 buiten gebruik gesteld, omdat één lange baan voldoende is.

Het gaat om twee Fokker vliegtuigen. Een Fokker 100 en een Fokker 70. Twee toestellen, ooit gemaakt in Nederland en op leeftijd. De Fokker 70 is van KLM geweest en vloog als Cityhopper. De Fokker 100 was ooit eigendom van American Airlines. Ze zijn in het verleden door de KLM gebruikt als Cityhopper tussen Schiphol en verschillende Europese steden. Tegenwoordig vliegen ze vanuit Cyprus.

Parkeren op de oude start- en landingsbaan

Groningen Airport Eelde kondigde al eerder aan dat er plek is om vliegtuigen tijdens de coronacrisis te parkeren. Er is belangstelling, maar tot op heden werd er geen gebruik van gemaakt. TUS Airlines is de eerste. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is er belangstelling, maar geen concrete vraag voor meer plek op dit moment.

Op Groningen Airport Eelde wordt ook onderhoud gepleegd aan de twee toestellen door het bedrijf Airline Technical Support (ATS).

Vliegtuigen parkeren op Groningen Airport Eelde (Rechten: Van Oost Media)

Lees ook:

Deel dit artikel: