Rechtenhouder Dorna overweegt TT zonder publiek

MOTORSPORT - Achter de schermen is rechtenhouder Dorna hard aan het werk om een herstart van het MotoGP-seizoen mogelijk te maken. Maar het gaat dan wel om races zonder publiek en met zo min mogelijk mensen per team.

Zo ontvingen alle deelnemende teams aan de MotoGP een e-mail van IRTA-directeur Mike Trimby. De IRTA vertegenwoordigt alle teams, technische leveranciers en sponsors die betrokken zijn bij de strijd om het wereldkampioenschap wegrace.

Aantal mensen op paddock beperken

In de mail wordt bekend gemaakt dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om achter 'gesloten deuren' te racen. Dat betekent dat PR- en hospitality-medewerkers, management en sponsors van de teams thuis zullen moeten blijven. Op deze manier kan het aantal mensen op de paddock beperkt blijven.

In de mail worden teams opgeroepen om aan te geven hoeveel mensen ze minimaal nodig hebben tijdens een Grand Prix. Op basis van deze cijfers kan Dorna de overheid een totaalbeeld aanleveren waarop men een beslissing kan baseren. In verband met de verschillende reisbeperkingen per land moeten de teams ook aangeven waar de 'essentiële medewerkers' vandaan komen en vanuit welk land ze eventueel zullen inreizen.

TT

De negentigste TT staat op zondag 28 juni op de kalender. Het zou de tiende Grand Prix van het seizoen moeten zijn. Maar tot nu toe werden alle WK-rondes aangepast, uitgesteld of geschrapt.

Alleen tijdens de openingsrace van het seizoen, begin maart in Qatar, kwamen de coureurs van de Moto2- en Moto3-klasse in actie. De MotoGP werd toen al, in verband met het coronavirus, geschrapt.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Assen TT Circuit motorsport corona
Deel dit artikel: