Familie organiseert optocht voor jarige Colin

Jarig zijn tijdens de coronacrisis is voor liefhebbers van een feestje geen pretje, dat weet ook Colin Meijer uit Nieuw Weerdinge. Hij werd 15 jaar en kreeg geen bezoek over de vloer, maar zijn moeder had wel wat leuks geregeld. Vrijdagavond reed er een hele optocht langs het huis van de jarige job. Auto's vol vrienden en familie kwamen toeterend door de straat. "Toch wel een verrassing, ik had het echt niet verwacht", vertelt de jarige nadat zijn vader hem had meegelokt naar buiten.

Gebak voor onderweg

Op een parkeerplaats verderop hadden de auto's zich verzameld. "Ik had op internet gezien dat ze een soortgelijke actie deden bij een klein jongetje. Dus ik vond dat zoiets ook moest kunnen voor een groot jongetje", lacht moeder Diana. Ze had allemaal tasjes ingepakt voor de mensen in de voorbijkomende auto's. Daarin zat ondermeer een gebakje. "Als het niet hier kan, dan krijgen ze maar een gebakje mee naar huis.'
De jarige kon het geheel wel waarderen. "Ik voelde me wel jarig vandaag, al is het natuurlijk heel anders dan een normale verjaardag. Maar dit is een leuke oplossing. Zo zie ik mijn opa's en oma's ook nog, die ik al lang niet meer had gezien vanwege corona". Familie en vrienden kijken ondertussen uit naar betere tijden. "De borrel houden we toch wel tegoed", klinkt het lachend vanuit de auto.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier</a> aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.