Laatste groet vanuit de auto voor horecaman Wiecher Schieving

Vrienden en kennissen namen vandaag afscheid van de op 13 april overleden horecaman Wiecher Schieving uit Meppel. Vanwege het coronavirus gebeurde dat op een bijzondere manier. Mensen konden met hun auto langs de kist en de nabestaanden rijden, om zo hun medeleven te betuigen en een laatste groet te brengen.
Doordat er vanwege het coronavirus maar dertig personen bij een uitvaart aanwezig kunnen zijn, was het niet mogelijk om iedereen die afscheid wilde nemen op de gebruikelijke manier langs te laten komen. Bij Uitvaartcentrum Wassink in Meppel kozen ze daarom voor een creatieve manier om mensen toch de mogelijkheid te geven om de familie te condoleren.

Markante ondernemer

Schieving overleed afgelopen maandag plotseling, op 74-jarige leeftijd. Hij werd bekend in Meppel en daarbuiten onder meer als oprichter van uitgaansgelegenheid Lord Nelson en eigenaar van café De Kansel. Zijn collega-ondernemers noemden hem een markante man, die niet op zijn mondje gevallen was. Zijn leeftijd weerhield hem er niet van om betrokken te blijven bij de binnenstad van Meppel, waar hij panden verhuurde en nog steeds actief was als raadgever.
<p>In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal <a href="https://www.rtvdrenthe.nl/dossier/coronavirus">dossier </a>aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.</p>

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.