Deskundigen: geen versoepeling coronamaatregelen Noorden

Het is geen goed idee om de coronamaatregelen in het Noorden verder te versoepelen dan in de rest van het land. Dat adviseert het Outbreak Management Team aan het kabinet. Dat maakt dinsdag om 19.00 uur bekend hoe het verder zal gaan met de maatregelen om de verspreiding van corona te stoppen.

Bronnen hebben over het advies van het OMT verteld aan RTL Nieuws.

Kleine groepjes naar school

Onderdeel van het advies is volgens die bronnen dat kinderen in kleine groepjes weer naar school kunnen. Die groepjes moeten dan over de dag verspreid worden. De schoolvakanties zouden ingekort moeten worden.

Ook adviseren de deskundigen om kinderen tot 12 jaar drie keer per week te laten sporten, zonder de anderhalve meter in acht te nemen.

Horeca nog dicht

Cafés en restaurants zouden nog zeker tot 16 mei dicht moeten blijven. Dan moet opnieuw bepaald worden of de termijn verlengd wordt. De hele zomer zouden evenementen worden afgelast, zeker tot september of oktober.

Wel bezoekregelingen

Zorginstellingen kunnen volgens de bronnen van RTL Nieuws wel een bezoekregeling treffen. 1 of 2 personen kunnen dan op bezoek mogen komen.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
corona Rutte maatregelen advies
Deel dit artikel: