Twee prijzen voor Marco Schuitmaker uit Roden tijdens Buma NL Awards

Marco Schuitmaker
Marco Schuitmaker tijdens de uitreiking van de Buma Awards © ANP
Marco Schuitmaker uit Roden is vanavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Zijn hit Engelbewaarder, geschreven door de vorig jaar overleden Pierre Kartner, werd in 013 in Tilburg uitgeroepen tot meest succesvolle single van 2023. Ook kreeg het lied de award voor meest succesvolle kroeghit.
De winnaars van de prijzen worden bepaald op basis van de verkoop- en airplaycijfers. Achter Engelbewaarder eindigden Vanavond (Uit M'n Bol) van Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin en In Spanje van Mart Hoogkamer op de tweede en derde plaats in de top 10 van meest succesvolle singles. René Karst uit Hoogeveen werd met Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet vierde in die categorie.
Marco Schuitmaker uit Roden ontving goud voor zijn hit Engelbewaarder.
Marco Schuitmaker © RTV Drenthe / Floor Visser

Meer awards

Zanger René Karst uit Hoogeveen viel in de prijzen met Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet in de categorie meest succesvolle singles.
Hans Aalberts, die in het verleden werkte met onder andere André Hazes sr. en Gerard Joling, kreeg de award voor beste producer en componist Tom Peters werd uitgeroepen tot Hollandse Meester. Tony van de Berkt kreeg de Industrie Award.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.