Muurschildering in Gieten om bekladding tegen te gaan

Albrechttunnel in Gieten
De muurschildering met Harry Muskee © RTV Drenthe/Ineke Kemper
De muurschildering in de Albrechttunnel in Gieten is af. De afgelopen dagen hebben jongeren uit Gieten en omstreken samen met een graffiti-artiest de tunnel voorzien van twee grote schilderijen.
De muren van de Albrechttunnel werden regelmatig beklad met aanstootgevende en onsamenhangende teksten. Vanuit de inwoners kwam het verzoek om die teksten weg te halen. De muurschildering moet ervoor zorgen dat de muren niet opnieuw worden beklad.

Zelf ontworpen

De jongeren uit Gieten hebben eerst ontwerpen gemaakt voor de muurschildering, met hulp van jongerenwerkers en twee graffiti-artiesten. Daarvan zijn er twee gekozen die de afgelopen week op de muren van de tunnel zijn geverfd en gespoten.
De ene kant van de tunnel heeft als thema 'muur van lokale herkenbaarheid'. De tunnel wordt gebruikt om van Eext naar Gieten te gaan of omgekeerd. Daarom staan er herkenbare dingen van beide dorpen op zoals de Hazewindmolen, Hazewindhonden en het Zwanenmeer. De andere kant is de 'muur van verbinding en diversiteit', waarbij diversiteit een dubbele betekenis heeft.
Het is de sociale verbinding tussen mensen, maar ook de verbinding tussen Gieten en Eext. Een bekend figuur in de gemeente Aa en Hunze is de overleden zanger Harry Muskee. Hij is een van de vier mensen wiens portret op deze muur is geschilderd.
Albrechttunnel in Gieten
De muur van lokale herkenbaarheid © RTV Drenthe/Ineke Kemper

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.