Gemeenteraad Tynaarlo steunt Hartveilig

Extra geld voor Hartveilig (Rechten: Pixabay)
Extra geld voor Hartveilig
De gemeente Tynaarlo steunt het project Hartveilig, zo werd besloten tijdens hun eerste digitale gemeenteraad. Het project krijgt daarmee bijna 3000 euro.
Hartveilig zorgt voor een dekkend netwerk van defibrillatoren en burgerhulpverleners. Door middel van dit netwerk is de kans groter om een hartstilstand te overleven.

Verdeeldheid

De meerderheid van de gemeenteraad stemde voor deze beslissing, terwijl het college van B&W adviseerde dit niet te doen. Volgens wethouder Oetra Gopal van GroenLinks zou het niet slim zijn om bijna 3000 euro uit het sociaal domein te geven, aangezien daar al tekorten zijn. Het zou een zaak van het Rijk zijn. Vorig jaar heeft de Hartstichting samen met de minister van Volksgezondheid een oproep gedaan aan de gemeenten om een financiële bijdrage te geven.
Voor de partijen uit de raad maakt het niet uit of het geld uit het sociaal domein komt, of uit het Leefbaarheidsfonds. Het benodigde bedrag zou nauwelijks effect hebben op de gemeentelijke begroting. De motie werd aangenomen met steun van bijna alle partijen, behalve GroenLinks. Raadslid Miguel Ririhena stemde als enige van de partij GroenLink voor de motie: "Het argument van het tekort in het sociaal domein, vind ik niet goed."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl