Gouden Pijl slaat een jaar over

WIELRENNEN - De Gouden Pijl wordt dit jaar niet verreden. Dinsdagavond werd al duidelijk dat het wielerevenement niet op 26 juli door kan gaan. Het bestuur van de Gouden Pijl kon voor 2020 geen vervangende datum vinden.

"We hebben nog wel naar een alternatieve datum gekeken", laat voorzitter Roelie Lubbers weten. "Maar de wielerkalender zit dit najaar zo vol dat er geen ruimte voor de Gouden Pijl is." De internationale wielerunie UCI presenteerde vorige week een nieuwe, voorlopige, kalender voor de grote wielerwedstrijden. Als het coronavirus het toelaat zullen de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta achter elkaar gereden worden.

De Tour vindt plaats van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 20 september. De WK wielrennen vinden aansluitend plaats op hun oorspronkelijke data (20-27 september). De Giro staat voor oktober op de kalender en de Vuelta wordt daarna nog verreden, waarschijnlijk in november.

Lubbers kijkt al uit naar 2021. "Volgend jaar gaan we voor een mooie Pijl en in het najaar hopen we alle relaties en sponsors nog een keer te treffen."

Meer over dit onderwerp:
Emmen Wielrennen Gouden Pijl
Deel dit artikel: