Aanbod voor 'drugsatleet' Roelf B. en Gert-Jan N.: 8 en 10 jaar cel

Het Openbare Ministerie (OM) van Boedapest doet Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal een strafvoorstel. Als ze akkoord gaan, komt er geen strafproces en ontlopen ze de theoretische kans op een levenslange gevangenisstraf.

De twee werden vorig jaar augustus tijdens het Sziget-festival in de Hongaarse hoofdstad betrapt bij het verkopen van drugs aan andere bezoekers. Ze bleken in totaal twintig kilo xtc-pillen en marihuana-sigaretten bij zich te hebben.

Grootschalige drugssmokkel

Ze worden verdacht van grootschalige drugssmokkel. De maximale straf voor dit misdrijf is in Hongarije levenslang. De zaak krijgt veel aandacht in de media, omdat B. een bekende atleet was.

N. krijgt tien jaar aangeboden, twee jaar meer dan B. Dat komt omdat het OM N. als het brein beschouwt achter de drugssmokkel. "Op de prijslijsten die de twee verdachten verspreidden, stond het telefoonnummer van N." , zegt Ference Rab, woordvoerder van het OM tegen RTV Noord.

Als B. en N. het voorstel accepteren, komt er geen proces, legt Rab uit: "Er komt alleen een korte zitting waar de rechter zich buigt over het aangenomen voorstel, om te controleren of alles volgens de regels is gegaan."

Lees ook:

Gebruik jij de RTV Drenthe-app al?

Mooi! Dan volg je heel gemakkelijk het laatste nieuws uit Drenthe 24 uur per dag.

Heb je de app nog niet? Download hem dan nu hier voor Apple en hier voor Android.

Meer over dit onderwerp:
drugs Sziget Hongarije Roelf B.
Deel dit artikel: