Scholieren op zeilschip na acht weken terug in Nederland

De 25 Nederlandse scholieren die acht weken lang op het zeilschip de Wylde Swan verbleven, zijn terug in Nederland. Vandaag kwam het schip aan in de haven van Harlingen. Onder hen ook de 17-jarige Annabel Weber uit Hoogeveen.
De scholieren zouden aan boord van zeilschip de Wylde Swan eigenlijk een rondvaart maken door het Caribisch gebied. Door alle maatregelen tegen het coronavirus bleek alleen al snel dat ze niet meer terug konden vliegen, waarop werd besloten terug te zeilen. Een geplande tussenstop op de Azoren kon ook niet doorgaan, omdat ze niet aan land mochten.
Naast de 25 scholieren, die afkomstig zijn uit verschillende plaatsen in Nederland, waren 12 bemanningsleden en 3 docenten aan boord. De aankomst in Harlingen was strak geregeld vanwege alle maatregelen tegen het coronavirus. De scholieren gingen een voor een van boord en werden met hun families herenigd.

Lees ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl