DTM volgend seizoen zonder Audi naar TT Circuit

AUTOSPORT - Slecht nieuws voor autosportliefhebbers want volgend seizoen moeten de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) het stellen zonder Audi. Het kampioenschap maakte vorig jaar juli zijn debuut op het TT Circuit.

Lee van Dam haalde de DTM voor het eerst naar Assen. "Ja, dat was wel even schrikken hoewel ik ook wel wist dat het er misschien aan zat te komen. Audi ondervindt veel schade van de corona-crisis en ze willen zich meer gaan richten op elektrisch rijden", zegt van Dam.

Nieuwe merken?

Onlangs sprak de sportpromotor uit Assen nog met oud Formule-1-coureur en de grote baas van de DTM Gerhard Berger. "Hij hoopt dat voor volgend seizoen nieuwe merken zich zullen melden", zegt Van Dam.

Gerhard Berger betreurt beslissing

Berger liet vandaag via Twitter weten de beslissing van Audi erg te betreuren. "Dit late bericht stelt ons voor grote uitdagingen. Ik had in deze moeilijke coronatijd gehoopt dat we meer gezamenlijk op hadden kunnen trekken. De toekomst van de DTM hangt nu af van hoe onze andere partners en sponsors met deze beslissing omgaan", schrijft Berger.

Aangezien in het voorjaar ook Aston Martin al afviel, blijft nu alleen BMW nog maar over voor volgend seizoen.

TT Circuit

Dit seizoen staat de DTM van 4 tot en met 6 september, nog gewoon mét Audi, op de kalender van het TT Circuit. In verband met de coronacrisis mogen er in ons land in ieder geval tot 1 september geen grote evenementen plaatsvinden.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen DTM autosport TT Circuit
Deel dit artikel: