Ecoduct vernoemd naar omgekomen Drentse marinier

Terwijl het verkeer werd omgeleid over de vluchtstroken, heeft Rijkswaterstaat gisteravond een plaquette aangebracht op het ecoduct Spier met de naam van Marc Harders uit Westerbork. Hij was marinier en kwam om het leven in Uruzgan.
Marc Harders zat in een rupsvoertuig dat op 17 april 2010 op een bermbom reed. Hij was 23 jaar oud. Bij het fatale incident in de Afghaanse provincie Uruzgan kwam ook korporaal Jeroen Houweling (29) uit Purmerend om het leven. Een derde marinier raakte gewond.

Korps Mariniers

Het Korps Mariniers wil zijn omgekomen leden eren met de vernoeming op bruggen en viaducten. Het ecoduct bij Spier kwam daarvoor in aanmerking en de gemeente Midden-Drenthe en Rijkswaterstaat schaarden zich achter het plan.
De onthulling van het naambord zou op 12 mei gepaard gaan met een officiële plechtigheid. Maar die is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Volgens het Korps Mariniers zal de plechtigheid waarschijnlijk pas na de zomer zijn.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.