TT wordt definitief verplaatst naar volgend jaar

MOTORSPORT - De TT gaat dit jaar definitief niet door. Pas volgend jaar is de 90e editie van het motorsportevenement in Assen. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig voor volgend jaar.

"De teleurstelling binnen de organisatie van het TT Circuit is groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit", laat het bestuur weten.

Geen alternatieve datum in september

TT-voorzitter Arjan Bos is nog in gesprek geweest met rechtenhouder Dorna over een alternatieve datum in september. Maar dat bleek geen optie. "Dorna hoopt dat er vanaf 9 augustus op het circuit van Brno in Tsjechië weer voor het eerst geracet kan gaan worden, maar dan wel zonder publiek", zegt Bos.

"Het zou volgens topman Carmelo Ezpeleta van Dorna handiger zijn om vanaf dan de bestaande kalender te volgen en geen bestaande Grand Prix in die maanden te verplaatsen", verklaart Bos.

Financiële aderlating

Voor het TT Circuit is het een flinke financiële aderlating. Op de totale begroting van het TT Circuit van 14 miljoen moet de TT ongeveer voor de helft van de inkomsten zorgen. Daarnaast is het TT Circuit al sinds 6 april op slot voor alle activiteiten en dat blijft in ieder geval tot 1 juni zo.

Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 - 1945, altijd op de kalender gestaan. Met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag was de TT wereldwijd de grootste Grand Prix van het afgelopen jaar.

Ook Grand Prix Duitsland en Finland geschrapt

Naast de TT zijn ook de Grand Prix' van Duitsland en Finland geschrapt. De races op de Sachsenring stonden van 19 tot en met 21 juni gepland. Finland was, na afwezigheid van 38 jaar, weer terug op de kalender. Maar ook die Grand Prix op de Kymiring van 10 tot 12 juli gaat niet door.

Lees ook:

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
TT Circuit motorsport
Deel dit artikel: