Corona: meer nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en doden

Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames én doden door het coronavirus zijn vandaag gestegen. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In Drenthe is er in totaal bij 31 mensen vastgesteld dat zij zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn er drie meer dan gisteren. Er zijn 113 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, wat neerkomt op zeven patiënten meer dan een dag ervoor. Het totaal aantal besmettingen in onze provincie is gestegen van 461 naar 467.

Landelijk

Het aantal Nederlanders dat aantoonbaar door het coronavirus is overleden, is toegenomen tot 4711. Het RIVM heeft 145 nieuwe meldingen binnengekregen over overleden patiënten. Ook zijn er landelijk 76 nieuwe ziekenhuisopnames. Het aantal positief geteste personen is met 386 gevallen gestegen naar 38.802.

Overigens zijn de cijfers niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven.

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Deel dit artikel: