Wildlands en Atlas Theater mogen miljoenen later betalen aan gemeente Emmen

Dierenpark Wildlands en het Atlas Theater krijgen uitstel van een aantal betalingsverplichtingen aan de gemeente Emmen tot en met juni. Het grootste deel daarvan is huur. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. Het gaat om een bedrag van ruim twee miljoen euro.

Het theater en de dierentuin krijgen hierdoor wat financiële ademruimte, nu de inkomsten stil liggen door de uitbraak van het coronavirus. Het theater heeft alle voorstellingen moeten annuleren en de dierentuin is sinds halverwege maart ook dicht. Beide bedrijven worden hard geraakt.

De betaling van aflossing en rente van leningen bij de gemeente Emmen gaan wel door.

Impact coronavirus nog niet bekend

Algemeen directeur Erik van Engelen schreef eind maart een brief naar de gemeente met het verzoek tijdelijk bepaalde verplichtingen niet te hoeven betalen. Het gaat onder meer om huur van het entreegebouw en Animazia van Wildlands, de huur van het theater, gemeentelijke heffingen en erfpacht.

De grootste hap is de huur van het theater van 208.000 euro per maand. Die hoeft het Atlas Theater over het eerste half jaar nog niet te betalen. Ook de gemeentelijke heffingen van bijna 280.000 euro zijn op de lange baan geschoven.

Op dit moment bekijken Wildlands en het Atlas Theater welke impact het coronavirus heeft op beide bedrijven. Wanneer de betalingen aan de gemeente wel weer gedaan kunnen worden, is nog niet bekend. Zodra dat duidelijk is, wordt een plan opgesteld hoe de uitgestelde betalingen kunnen worden ingehaald, aldus Van Engelen.

Lees ook:

In verband met het coronavirus heeft RTV Drenthe een speciaal dossier aangemaakt. Daarin houden we je op de hoogte waar in Drenthe sprake is van besmettingen, wat de gevolgen zijn en wat je zelf moet doen zodra je vermoedt dat je het coronavirus hebt. Ook kun je daar je dringende vragen kwijt over het virus.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Wildlands Atlas Theater
Deel dit artikel: