Politie-achtervolging Emmen was vanwege gestolen auto

De achtervolgde auto komt in Emmen tegen een boom tot stilstand (Rechten: Van Oost Media)
De achtervolgde auto komt in Emmen tegen een boom tot stilstand
De politie zat gisteren achter autodieven aan, toen ze gisteren de achtervolging inzette die uiteindelijk eindigde met een botsing tegen een boom. De achtervolgende politiewagen werd geramd en kwam achterstevoren op de weg te staan.
Na die achtervolging zijn twee verdachten aangehouden: een 30-jarige man uit Westerhaar en een 31-jarige man uit Vriezenveen. Zij zitten nog vast.
Rond kwart voor vier gistermiddag werd een autodiefstal gemeld uit Valthermond. De politie zag de auto in Emmen rijden, toen al met andere kentekenplaten. De politie liet het stopbord zien, waarna de achtervolging volgde.

Politieauto geramd

Na een achtervolging door Emmen probeerde de politie op de dubbelbaans Hondsrugweg de gestolen auto in te halen. Toen de politie-Mercedes langszij kwam stuurde de andere bestuurder opzij en ramde de politieauto. Die raakte in een slip en kwam achterstevoren op de Hondsrugweg op de rijbaan tot stilstand.
De vluchtende auto raakte aan de rechterkant van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De twee inzittenden gingen er vandoor. Een van hen kon snel worden aangehouden, de ander vluchtte de tuinen in van woningen in de buurt. Hij werd continu vanuit de politiehelikopter in de gaten gehouden en kon daardoor even later worden aangehouden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.